Сигналът е подаден в четвъртък вечер

Мъж е бил прострелян смъртоносно в курорта "Св. св. Константин и Елена". Той е бил откаран в болница, където по-късно е починал от раните си. От полицията потвърдиха за nova.bg, че убитият е 52-годишен украинец. 

Сигналът за мъж в безпомощно състояние и с огнестрелна рана е подаден около около 20:30 часа в четвъртък вечерта. Престъплението е станало пред жилищна кооперация, в която основно живеят руски граждани. В сградата има настанени и украински бежанци. По информация на NOVA жертвата е посещавала своя по-млада сънародничка. Стрелецът се издирва, като вероятно е имал още двама съучастници.

На около 2 км от местопрестъплението е открит опожарен автомобил с румънска регистрация. Той обаче не е на жертвата. Предполага се, че е на извършителя. Днес бяха извършени повторни огледи на блока, пред който е причакана жертвата, както и на колата, с която се предполага, че са избягали нападателите. 

В късния следобед подробен оглед беше направен и на автомобила, който украинецът ползвал у нас. Той не е със статут на бежанец, а развивал бизнес, за който тепърва ще се разследва дали е легален.

Жилищната кооперация, пред която е бил застрелян мъжът, е собственост на 80-годишна рускиня, която не пожела да коментира убийството. 

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство и се работи по всички възможни версии, съобщават от Окръжна прокуратура – Варна.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.