Гол на Родри донесе мечтания трофей

„Манчестър Сити” спечели трофея на Шампионската лига с победа над „Интер” с резултат 1:0. Така отборът се превърна в първия английски клуб след градския съперник „Манчестър Юнайтед", който завоюва требъла от Висша лига, ФА Къп и Шампионска лига в един сезон.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В началните минути на мача „гражданите“ изглеждаха респектирани от своя съперник и не демонстрираха очакваната от феновете игра. В 27-а минута от двубоя обаче Холанд отправи опасен удар към вратата на „Интер", който бе спасен от вратаря Онана, а само 2 минути след това подобен удар отправи и Де Бройне.

Отборът на „Интер” отвърна с няколко центрирания в полето на противника. В 36-а минута Кевин де Бройне напусна играта заради контузия, за съжаление на всички фенове на английския тим, и бе заменен от Фоудън. Де Бройне падна и се нуждаеше от лечение, преди да се опита да продължи, като в крайна сметка трябваше да бъде заменен от Фил Фоудън, а мачът на Олимпийския стадион "Ататюрк" все още беше без голове.

Във второто полувреме играта видимо бе забързана и доби темпо точно като за финал от такова естество. И резултатът не закъсня – в 68-а минута блестящ удар на десния крак на Родри отпрати топката във вратата на „Интер” и „Сити" поведе с 1:0.

Само минута по-късно удар на Димарко завърши с греда – малшанс за „Интер”. До края на играта резултатът остана непроменен и „гражданите" триумфираха с победата.

Съперниците се изправиха един срещу друг на финала в Истанбул. И двата отбора вече си гарантираха място в най-престижния европейски клубен турнир догодина. Главен съдия на днешния финал бе полякът Шимон Марчиняк, който ръководи и спора за световната титла между Аржентина и Франция в края на миналата година в Катар. Помощници на Марчиняк бяха Павел Соколницки и Томаш Листкиевич. Четвърти съдия беше румънецът Ищван Ковач, а на ВАР-а оперира друг поляк – Томаш Квятковски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС