Д-р Александрина Крушарска е автор на книгата "Болница за безсмъртни създания"

Александрина Крушарска е доктор с много силна творческа енергия. След години работа като лекар, тя решава тотално да смени професията си и става писател.

„Не мога да кажа, че да бъда лекар е било детската ми мечта. По време на ученическите ми години се готвех да ставам фармацевт, затова ходех на уроци по химия и биология. Много усилено учех, преследвайки това желание да бъда фармацевт. Но в последния момент, може би месец - два преди изпитите, си казах, че ставам за лекар”, разказа д-р Александрина Крушарска.

На изпитите изкарва високи оценки и я приемат "Медицина" като първо желание. „Следването на медицина, което много хора определят като доста тежко, за мен всъщност мина с лекота. Не ме е затруднявало приемането на материала, беше ми интересно, приятно и така минаха годините ми в университета”, разказа още Александрина Крушарска.

След това се налага да специализира. „Бях в една тежка ситуация, в която не знаех накъде да поема. Моята мечта беше да бъда психиатър, но така и не успях да зачисля психиатрия. Започнах в спешно отделение, където насъбрах много житейски и медицински опит”, посочва лекарката.

Работи и като рехабилитатор. След като вижда различните лица на медицината решава, че призванието ѝ е да пише книги. „Още от ученичка знам, че мога да пиша, че имам умения, което ми беше посочвано от мои учителки по литература, но винаги ми е било на заден план. В един труден момент започнах да пиша. Осени ме идеята за болницата за безсмъртни създания”, допълни тя.

Днес книгата ѝ „Болница за безсмъртни създания” вече е факт.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.