„В нея липсва експертен състав”, посочи още той

Не мисля, че в Комисията за защита на потребителите е имало някакъв тормоз. До мен не е достигала такава информация. Това коментира председателят на КЗП Стоил Алипиев в „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Що се отнася до работата на колегите, съм се разграничил от тях още през октомври. Подал съм официално писмо в Министерството на икономиката, където съм казал, че в тази Комисия липсва експертен състав и тя не би следвало да продължава в същия си състав”, добави той.

Алипиев уточни, че един от колегите му не бил идвал на работа от три месеца и не е присъствал на заседанията. Друг 51 пъти гласувал за определена нелоялна търговска практика, след което изменил своите становища, в разрез с конкретни насоки.

Председателят на КЗП обяви, че откакто той е начело, са напуснали около 40 служители. „Преди да говорим за текучество – да разкажем какви са заплатите. Има инспектори, които получават заплата около 1000 лева. Някои от тях, в по-малките населени места, взимат и под тази сума. Това е обидно ниско”, подчерта Алипиев и поясни, че се работи и със стара техника.

Той добави, че към момента е уволнил един директор в КЗП, заради което в момента тече дело. На въпрос защо е назначил едно лице за директор на четири дирекции, каквато информация изнесе Десислава Трифонова от ГЕРБ, Алипиев каза: „Дирекциите са две, а не четири. Станало е някакво объркване”.

Целия разговор гледайте във видеото.