"Изключително постижение за ДПС е да може да привлече кандидат като Елена Йончева", обясни социологът

„Не виждам нищо фатално от това, че Димитър Главчев ще съчетае постовете на премиер и на външен министър”. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS малко след като Главчев стана и външен министър.

Главчев встъпи в длъжност и като външен министър

Стойчев изтъкна плюсовете на подобно съчетаване – че няма да има разнобой между премиера и дипломат номер 1. Това са позициите, които най-често са в Брюксел във връзка с двата съвета. „Той може да изпрати заместник, най-вероятно ще се справи”, обясни Стойчев.

Когато има политическа криза, изборите са най-добрия начин за нейното преодоляване, обясни социологът. Според него не знаем какво ще се случи на изборите. „До голяма степен от нас зависи какво ще се случи”, допълни социологът.

Елена Йончева: Приемам номинацията за евродепутат от ДПС

За номинацията на Елена Йончева като част от листата на ДПС той каза: „На Корнелия Нинова и космоса й е крив. Най-добре да погледне себе си и резултатите, които постига. Изключително постижение за ДПС е да може да привлече такъв кандидат. Елена Йончева всякаква може да е, но тя не е сива, тя е много ярка и активна фигура. ДПС си гарантират един борбен човек”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase