Стефка Янорова

Стефка Янорова

В ролята на Светла

Носителката на наградата “Икар“ и с дълга кино кариера - Стефка Янорова, завладява вниманието на зрителите в ролята на Светла. Учителка в училището, сестра на Божинов и най-добра приятелка на Лили. Светла мечате за по-динамичен живот и това е причината постоянно да се кара с мъжа си Цецо, който обаче много обича.

Съпруга на Цецо и майка на Кристиян, сестра на директора Божинов и учител по литература в Лицея. Светла е енергична, с хаплив език, искрена, понякога леко цинична. Силна индивидуалност. Обича да иронизира мъжете и да се оплаква от мъжа си Цецо. Иска й се да живееше по-интересно и разнообразно. На моменти й се струва, че е забила в тая Горна баня.
Светла е заместник-директор по учебната част в училището, авторитетна фигура е. Внушава респект в учениците (наричат я Диктатора), а също и у родителите. Тя обича да насърчава този си образ, който всъщност е нейната защита.

Има агресивно, иронично чувство за хумор, но прекрасно сърце. Най-добрата приятелка на Лили. Понякога леко завижда на щастието на Лили и често се опитва (неволно) да "спука балона й на щастие“: "Сега е така, но като отминат първите тръпки – ще видиш ти...“ Тя е тази, която дава на Лили нужната доза реализъм и й помага да свикне с българската действителност.
Фраза, която я дефинира: "Казвам това, което мисля. Проблемът е, че хората не обичат да чуват истината!“.

Иска й се Цецо да я изненадва по-често, но неговата представа за изненада е да я заведе на китайски ресторант в петък вечер. Мърмори заради монотонния си живот и се опитва да го направи по-малко такъв. Има фалшива мечта някой ден да избяга някъде.