Чаша вода преди сън ни прави по-щастливи

Проучване, проведено през 2014 г. показва, че липсата на вода в организма води до депресия

Водата е течност, която е много важна за здравето и благополучието, но много хора пренебрегват редовната хидратация, пише БГНЕС.Специалистите по хранене и лекарите препоръчват да се пият около 2 литра вода на ден. В допълнение, много от тях посочват, че е полезно преди лягане да изпием чаша вода.

11 скрити причини да се чувствате постоянно уморени

Проучване, проведено през 2014 г. показва, че липсата на вода в организма води до депресия, а също така може да допринесе за значително разстройство на съня. Това изследване сочи, че приемането на вода преди лягане влияе на настроението, т.е. хората, които пият вода редовно, са по-щастливи, по-доволни и по-спокойни.

Кой е най-бързият начин за охлаждане на бира? (ВИДЕО)

Чашата вода преди заспиване, особено ако е хладка или гореща, стимулира храносмилането и детоксикацията на тялото. Топлата вода стимулира циркулацията, помага за отслабване и допринася за изхвърляне на токсините чрез изпотяване. Водата преди сън осигурява достатъчно хидратация, но също така намалява болките в мускулите и стомаха. В нея можете да добавите малко лимон, който ще обогати вкуса и ще набави необходимия витамин С. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

Години наред нямате никакви оплаквания от безсъние, лягате и моментално откъртвате в дълбок сън, а сутрин се събуждате свежи като китки и с желание да покорявате върхове, да се борите с тигри или поне да успеете да се качите на градски транспорт, което е почти същото. И изведнъж нещо се случва! Нощем започвате да се въртите като риба на сухо, да броите овце, да се чудите защо сънят не идва, и да нервничите, че часът вече е 3 през нощта, а вие все още не сте успели да дремнете дори и за 10 минути.