Мляко със сок от вишни подобрява съня

Снимка: Shutterstock

Снимка: Shutterstock

Препоръчително е да се пие преди лягане

Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка през нощта не само подобрява настроението, но и предпазва от стрес и редица заболявания, сред които болести на сърцето и диабет. За подобряване на съня е препоръчително преди лягане да се пие топло мляко със сок от вишни, предаде БТА.

Сънят помага в битката с рака и стареенето

Снимка: Shutterstock

Експерти препоръчват прясно мляко с куркума за добър сън

Богатото на протеини мляко съдържа аминокиселината триптофан. Тя допринася за освобождаване на хормона серотонин, който участва в производството на хормона на съня мелатонин. Вишните са една от малкото храни, които естествено съдържат мелатонин. Подобно на млякото, вишневият сок също е източник на триптофан.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
Години наред нямате никакви оплаквания от безсъние, лягате и моментално откъртвате в дълбок сън, а сутрин се събуждате свежи като китки и с желание да покорявате върхове, да се борите с тигри или поне да успеете да се качите на градски транспорт, което е почти същото. И изведнъж нещо се случва! Нощем започвате да се въртите като риба на сухо, да броите овце, да се чудите защо сънят не идва, и да нервничите, че часът вече е 3 през нощта, а вие все още не сте успели да дремнете дори и за 10 минути.