Васил Банов

Васил Банов

В ролята на д-р Камбуров

Актьорът Васил Банов е роден в град Карлово на 20 юли 1946 г. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Боян Дановски. Има богата театрална биография и над 50 роли в киното.

В "Откраднат живот” Васил Банов играе д-р Камбуров – дългогодишен доктор и ментор в живота на Александър. Именно той го насърчава да учи медицина, а по-късно го препоръчва на д-р Генадиев за работа в болница "Свети Кирил”. Камбуров се оказва с решаващи ходове в операциите на различни случаи, касаещи именно специалността му – детски хирург. Това му дава възможност да наблюдава и човешките отношения, които понякога са по-сложни дори от спасяването на един човешки живот.

Подкрепата, която дава на Алекс за професионалния му път и любовта му към Биляна, го превръщат в негов втори баща, който преживява по-силно от всички съдбата на някогашното дете със сърдечно заболяване, вече превърнало се в успешен хирург.

Честен и принципен, д-р Камбуров не само се противопоставя на задкулисните схеми в болница "Свети Кирил”, но и разкрива дълго пазената тайна на Генадиев за размяната на бебетата. Макар да е воден от добри намерения, действията му ще имат неочаквани последствия за най-близките му хора.