Йоана Буковска-Давидова

Йоана Буковска-Давидова

В ролята на Виолета Захариева

Звездата Йоана Буковска-Давидова, доказала своя талант както на малкия и големия екран, така и в театъра, играе сложния образ на майката на Биляна – Виолета Захариева. Тя е властна жена, която е двигател на задкулисните игри в болницата и не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалиста доцент Захариев, и дъщеря им Биляна. 

С драматичния си талант Йоана Буковска пресъздава сложен и многопластов образ. Героинята ѝ е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия. В стремежа си към успех, Виолета стига до пагубни сделки като продаване на чужди деца на богати двойки, които не могат да създадат свое поколение. 

Въпреки неглижираните мимолетни авантюри на съпруга си, амбициозната дама показва колко отмъстителна може да бъде, когато Петър я напуска заради асистентката му Галя Стилянова. Машинациите преминават от мнима бременност до шантаж на Галя с допусканите от нея лекарски грешки в миналото.

Дори страшната диагноза рак не я спира от желанието да осъществи своите планове. Въпреки че не успява да задържи съпруга си, а дъщеря ѝ напуска страната, Виолета не се отказва да преследва своите цели. Дали ще успее да постигне това, което иска?