Стоян Алексиев

Стоян Алексиев

В ролята на д-р Генадиев

В сериала "Откраднат живот” участва изключителният Стоян Алексиев, познат на зрителите както от ролите в театъра – "Вишнева градина”, "Полет на кукувиче гнездо”, така и от големите му роли в киното – "Пътят към Коста дел Маресме”, "Вчера”, "Време разделно”. Големият български артист за първи път си партнира на малкия екран със своя син – Александър.

Доктор Генадиев, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, е в центъра на завръзката в "Откраднат живот”. Той самият мечтае за дете и след дълго очакване съдбата му се усмихва. Но не всичко се случва така, както е очаквал. На младия тогава мъж се налага да вземе трудно решение, а именно да размени своя син с друго дете в новогодишната нощ. Жертвата, която прави, се оказва голям удар и за единствения му съучастник – д-р Кръстева, която не успява да забрави истината дори и след десетилетия. Целта оправдава средствата, а най-голямата цел на д-р Генадиев е щастието на неговата съпруга Евгения, предпазвана винаги от сблъсъците с живота. Така Иван остава детето с тежко сърдечно-съдово заболяване, което ще се върне след години в болницата, която той управлява. 

Семейство Генадиеви отглежда Калин, който става успешен хирург в МБАЛ "Св. Кирил”, а Алекс – истинският им син, се появява като назначен хирург в същата болница. Баща и син установяват дълбоки отношения, уважение и доверие, без да подозират истината. Именно д-р Кръстева, която с годините намира утеха в алкохола, успява да разгадае пъзела и да разкрие истината пред д-р Генадиев. Сега той знае, че истинският му син е вече част от живота му. Макар да се опитва да намери път към Евгения, Алекс и Калин, съдбата не му помага. Драматичната му смърт постави финала на "Откраднат живот: Възмездието”, но неговата сянка още тегне върху живота на неговите близки, които трябва да се справят с последствията от неговите действия.