Александър Алексиев

Александър Алексиев

В ролята на д-р Алекс Василев

Младият актьор Александър Алексиев смело и уверено следва стъпките на баща си – Стоян Алексиев. След като завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър.

В "Откраднат живот” Алексиев влиза в ролята на лекар с необикновена история. Преди да стане успешен хирург, Алекс Василев дълго време е пациент с изключително рядко сърдечно заболяване. Това е и причината истинският му баща – д-р Иван Генадиев, да се откаже от него и да го размени с друго, здраво бебе в новогодишната нощ. Дългите лечения не сломяват Алекс, а напротив – помагат му да разбере, че най-добрият начин да се отблагодари за спасения живот е, като самият той стане лекар. Негов спасител и човек с ключова роля в живота му се оказва проф. Камбуров. Предопределена се оказва и срещата с баща му – директор на МБАЛ "Св. Кирил”, в която Александър постъпва на работа. Любовта му към Биляна слага край на започналото приятелство с Калин Генадиев. Доскоро бъдещите младоженец и кум се оказват в непреодолима вражда, която усложнява отношенията на Алекс и Биляна. 

Разкритието, че е син на д-р Генадиев и е бил подменен от баща при раждането си с друго бебе, което се оказва Калин, се оказва огромен удар за Алекс. Неспособен да понесе истината, младият лекар напуска болницата и заедно със своята годеница заминава да търси своето щастие в чужбина. Сега д-р Василев се завръща в МБАЛ "Св. Кирил", но каква е неговата цел?