Наум Шопов – внук

Наум Шопов – внук

В ролята на д-р Борис Тасев

Наум Шопов - младши e едно от новите лица и ключова фигура в лекарския екип на МБАЛ "Св. Кирил" в третия сезон на "Откраднат живот: Възмездието". Първата сценична поява на Наум Шопов е едва на седемгодишна възраст в представление в Народния театър. Преди пет години се изправя пред избора между лекарската професия и НАТФИЗ. "Решението за медицината взех в 11 клас, баща ми (Христо Шопов) и дядо ми (Наум Шопов) ме подкрепиха. Интересът ми в момента се насочва към кардио хирургията", разказа Шопов-младши. Той подчерта, че актьорското майсторство винаги го е съпътствало в живота. 

Разкрива, че се чувства на място на снимачната площадка на сериала, защото всичко му е “близко и познато”, а мизансценът на сериала е максимално близо до реалността в една истинска болница. Като свое предимство изтъква, че не се затруднява с медицинската терминология.

Наум чувства близък и открива много общи черти със своя герой д-р Борис Тасев - млад хирург, горящ да се докаже в лекарския екип на МБАЛ "Св. Кирил". Амбициозният доктор разбунва духовете още с пристигането си в болницата си и много скоро се озовава в центъра на оплетен любовен триъгълник с д-р Стилянова и д-р Добрева. Много скоро Борис разбира, че трябва да направи избор, но дали той е окончателен? Това ще стане ясно в “Откраднат живот: Критична точка” тази есен по NOVA.