Христина Апостолова

Христина Апостолова

Главен сценарист на първия медицински сериал у нас “Откраднат живот“

 

В “Откраднат живот“, и не само, Христина има роля както зад кадър, така и пред камера. Тя е главен сценарист на първия медицински сериал у нас, а зрителите на продукцията я познават като лицето на младата Евгения Генадиева.                 

Христина притежава много таланти. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ, а преди това учи хореография и народни танци. След дипломирането си участва в няколко театрални постановки в София, Благоевград и Враца.

Получава предложението да работи като сценарист за вечерното токшоу на БНТ "По-добре късно, отколкото никога", което е и причината постоянните ѝ ангажименти като актриса да прекъснат. Преди токшоуто Христина пише текстове за песни, а след края му започва работа като сценарист за "Господари на ефира" и предаването "Българският топ 100". През годините тя е част от сценарния екип на “Сървайвър“ и “Столичани в повече“.  През 2014 получава роля в "Дървото на живота", с която подновява работата си като актриса. Същата година публиката я вижда на малкия екран и като водеща на “Сървайвър Камбоджа“.