Депутатът от БСП Таско Ерменков шокира потребителите на социалната мрежа


Депутатът от БСП Таско Ерменков шокира потребителите на социалната мрежа Facebook с публикация, според която водата в София е отровена. Социалистът предупреди, че в язовир Искър са изсипани голямо количество отровни химикали. Той апелира жителите на столицата да не пият от чешмите си.


Публикуваме сигнала на Ерменков без редакторска намеса:


"Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение:

"Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).
Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.
Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."
Запознатият депутат съм аз.
ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.
НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ".

Проверката показа: 

След извършени допълнителни проверки и изследвания от страна на "Софийска вода" и здравните власти е доказано, че качеството на питейната вода отговаря на всички норми и тя е напълно безопасна.