За сериала

Ягодова луна

Героично-драматичният сериал на NOVA „Ягодова луна“, посветен на благородната професия на пожарникарите, пресъздава автентични ситуации от тяхното напрегнато ежедневие, вплитайки в сложните си сюжетни линии темите за честта, дълга, доблестта, достойнството и не на последно място… за истинската любов.

Паралелно в минало и в настояще, „Ягодова луна“ проследява историята на млад пожарникар, който въпреки предизвикателствата, които му се налага да преодолява по пътя си, не се отказва от своя професионален избор да защитава обществото. Когато разбира истината за опетненото име на своя баща, той решава да направи и невъзможното, за да го оневини. Сред пожари, интриги, смърт и насилие, ще разцъфне и една красива любов, която ще бъде отстоявана с цената на всичко.

Главните роли в сериала са поверени на известните български актьори: Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова. С ключови роли в продукцията се включват още: Ивайло Захариев, Любомира Башева, Рая Пеева, Невена Бозукова, Ваня Джаферович и други.

Сценарият е дело на утвърдения творчески тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, а режисьори са Зоран Петровски, Асен Блатечки и Димитър Гочев.

Сериалът е реализиран в партньорство с главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи на Р България.