За сериала

Братя - сезон 5

Петият сезон на един от най-гледаните български сериали „Братя“ се завръща по NOVA с напрегнати криминални сюжети, изненадващи обрати и много динамика. 

Основната тема в петия сезон на криминалната драма e свързана с изкуплението, разплатата, осъзнаването и завръщането обратно към корените. Скритите истини ще излязат наяве, а героите ще опитат да се върнат към своята изконна същност, но с поуките, които са си взели по пътя до днес.

Полицейската линия e много важна и широко застъпена в новия сезон. Следователите сериозно ще притиснат мафията, ще има много екшън, престрелки, акции и тайни мисии, които ще вдигнат напрежението. В сюжета са засегнати и доста актуални, наболели обществени проблеми. Един от тях е свързан със свръх опасните отпадъци и изгарянето им на ръба на закона. Това е престъпен бизнес за милиарди, от който има интерес и италианската мафия.

Кастът в сезон 5 на „Братя“ отново e съставен от любими звезди на българското кино, към които ще се присъединят и нови за публиката лица. Зрителите ще видят отново Владимир Михайлов, Христо Шопов, Алекс Иванов, Искра Донова, Неда Спасова, Йоанна Темелкова, Тодор Танчев, Стела Ганчева, Веселин Калановски, Мартин Димитров, Даниел Ангелов, Филип Гуляшки, Иво Йончев, Анастасия Левордашка, Анна Никол Климентова и много други. Този сезон към екипа на „Братя“ се присъединяват и актьорите Даяна Ханджиева, Хари Аничкин, Калоян Катинчаров, Анна Махмурова и Александър Христозов.

Продуцент на сериала е Краси Ванков (Hidalgo Productions), чиято е и идеята за създаването на криминалната поредица. Режисьори са Любомир Печев, Атанас Бончев-Наката, Георги Димитров и Михайло Коцев. Сценарият на петия сезон е дело на Екатерина Николова, Дилиян Павлов, Николина Любенова, Диляна Крайнева, Екатерина Цветанова-Христова, Неда Филчева, Станислав Грозданов, Пламена Велковски и Виолета Драганова. Оператори са Георги Гвоздев и Георги Маринов. Композитор на саундтрака на сериала е Марио Балтаджиев.

Не пропускайте криминалната драма „Братя“ от понеделник до четвъртък от 22.30 ч. в ефира на NOVA!