За предаването

Ничия земя

Обикновените истории по необикновен начин представя предаването на Нова и продуцентска къща „Телеман” „Ничия земя”. Това не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, защото институциите отдавна са им обърнали гръб. 

Всеки епизод разказва две различни истории – една по-забавна и друга – по-сериозна и разтърсваща. Две различни истории през погледа на двама различни автори, доказали се като безспорни разказвачи – Даниела Тренчева и Елена Чопакова. Режисьор на предаването е Николай Русакиев.

„Героите от „Ничия земя” съществуват благодарение на силно развитите си инстинкти. Ще ви ги покажем такива, каквито ги видяхме и каквито те поискаха да бъдат. Вие преценете дали да им вярвате и къде са допирните точки с вас и вашия живот”, така Даниела Тренчева описва хората, за чийто „ничий” свят ще разказва. Известна с историите си в „На чисто” и „Темата на Нова”, тя е доказала таланта си да разказва историите, които хващат зрителя за гърлото.
 
Другият автор е Елена Чопакова – човекът от екипа на „Телеман”, който стои зад човешките истории, показвани в „Дикoff”. „В „Ничия земя” ще видите другия ваш възможен живот. Ще видите и че на жълтите павета не им пука за селската кал. Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини”, описва проекта тя.

„Ничия земя” – събота от 18.00 ч. по Нова