Тя ще вземе участие в големите концерти тази неделя, 22 октомври, от 20.00 ч. по NOVA

Една от най-магнетичните участнички в новия сезон на музикално шоу №1 X Factor Манал Ел Фейтури шашна жури и публика смесвайки с невероятен чар поп и рап с танци. Вестник 24 часа открехва вратата към света на красивата актриса, която е в отбора 25+ на Заки. Първият лайв коцерт, в който и Манал ще участва, предстои тази неделя от 20.00 ч. по NOVA. 

"Някои ме питат защо го правя. Хората се занимават с различни неща в живота си. Аз самата всеки ден се питам защо правя нещо днес. Сега аз не съм същата, която бях, докато играех в английските театри. Аз съм Манал, която живее в България, минала съм през различни неща, които са ме довели дотук. По принцип съм много срамежлива, но като изпълнител не съм. Когато излязох на сцената, си припомних колко е хубаво да пееш пред публика на живо", разказва Манал.

По темата

Тя е артистична от малка и не помни кога е започнала да пее и да танцува. Родена е в Лондон преди 36 г., където живее със семейството си. Първата ѝ работа е за Арабската танцова асоциация като танцьорка на ориенталски танци, толкова ѝ харесва, че решава да продължи да се развива. Но не само в танците, а и в пеенето и актьорското майсторство. Като съвсем млада започва да работи и с деца със специални нужди. Участва с малки роли в британски ситкоми, а първата й главна женска роля в игрален филм е в "Код: червено", който се снима в България. 

"За мен страната ви е много специална. Още преди да дойда за филма, се занимавах със социална работа. Правех поведенчески анализ на деца със специални нужди и в екипа ни имаше много българи. Начело беше Славея, а и досега трима от моите най-добри приятели в Лондон са българи", обяснява Мели.

След дълго обмисляне пристига в страната ни миналата година за два месеца - иска първо да види как е на място, да се срещне с кастинг режисьори, да види дали ще й допадне изобщо средата за по-дългосрочен престой. Отнема й доста време да си намери квартира, дори накрая е на път да се откаже и да се прибере завинаги в Лондон. Но ден преди да замине за Острова, открива чудесно жилище.

"Много бих искала да напиша и изпълня на български рап песен. Мога да чета и да пиша на вашия език, това е доста по-лесно от говоренето му. Записах се на курс, започнахме от азбуката - щом свикнеш с Ж, Ш и Щ, всичко може да се разбере", смее се Манал. "Българският е много поетичен, защото една дума има толкова различни значения. Много бих искала да напиша и изпълня на български рап песен".

Целия материал за Манал може да прочетете във вестник 24 часа. 

Не пропускайте първия лайв концерт на X Factor "Сътворението на звездите“ в неделя от 20.00 ч. по NOVA.  

ктуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.