Феновете на комиксите и аниме културата могат да се срещнат с Том Влашиха на 9 и на 10 септември

Том Влашиха, изиграл една от ключовите роли в сериала Game of Thrones, тази на The Faceless Man – Джакен Х'Гар, пристига в София специално за изложението Aniventure Comic Con. След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб Nakama фестивал – Aniventure, обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие – Comic Con.

Феновете на комиксите и аниме културата ще могат да се срещнат с Том Влашиха на 9 и на 10 септември в Inter Expo Center в София. В първия ден той ще е на разположение за снимки и автографи в специалната Meet & Greet зона на събитието. Достъпът до нея е ограничен само за притежатели на Meet & Greet билети. От 20 март започва продажба на ограничено количество промо билети на цена от 25 лева за целия фестивал.  

На 10 септември Влашиха ще открие квалификацията за EuroCosplay 2017 – състезание за представяне на костюми на известни аниме герои, както и герои от комикси и сериали. В конкурса ще видим състезатели от цяла Европа, които ще покажат своите ръчно изработени костюми. 

Освен Влашиха, феновете ще могат да се докоснат и до полската Cosplay звезда – Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания. Програмата на събитието включва и други от най-известните Cosplay артисти в историята на Aniventure, както и вече традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции. Гостите на фестивала ще могат да се срещнат и с някои от най-интересните лица на продуцентите от 7Talents, които вече са добре познати на потребителите в сайта за видео забавление Vbox7.com

По време на събитието ще бъде изградена и рекордната за България гейминг зона от 2500 квадратни метра. Тя ще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с големи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други.

Aniventure Comic Con ще представи и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за посетителите. Събитието се организира от KEY Events и голяма част от екипа, стоящ зад най-голямото младежко събитие в България – ON! Fest, чието последно издание беше през 2013 година.