ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ФОРУМИТЕ НА „НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП” ЕООД

 

I. Ползване на форумите

Всеки потребител, който публикува мнения във форума, се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете на „Нова Броудкастинг Груп” ЕООД. „Нова Броудкастинг Груп” ЕООД (Нова) не носи отговорност за достоверността, точността и полезността на потребителските мнения.


II. Публикуване и оценка на мнения


За публикуване на мнения (коментари) в сайтовете на Нова не се изисква потребителят да е регистриран освен ако това не е изрично посочено. Регистрацията е безплатна. Потребителите могат да ползват и Facebook коментари чрез тяхната регистрация във Facebook.

Освен да публикува, всеки потребител (вкл. нерегистрираните) има право и да оценява мненията на другите потребители.


1. Ограничения за съдържанието на личната информация на потребителите

В коментарите, името, аватара, подписа и всички елементи на публичните си профили в сайтовете на Нова потребителите нямат право:

1.1. да се представят за други участници във форума чрез копиране на името, аватара или подписа на вече съществуващ потребител;

1.2. да се представят за конкретна публична личност чрез ползване на името или снимката й в профилите си в сайтовете на Нова;

1.3. Да използват нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, призиви към расова дискриминация, етническа или религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие, обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на представители на медията или на конкретни публични личности, спам, рекламно съдържание, порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права.

При нарушаване на горните условия, модераторите имат право да предупредят и в последствие деактивират профилите на нарушителите.


2. Потребителите на сайтовете имат право:

2.1. Да публикуват мнения, свързани с репортажите/видеата на Нова;

2.2. Да отговарят на вече публикувани мнения по темата на репортаж/видео/предаване;

2.3. Да добавят връзки към други сайтове, свързани с темата на репортажа/видеото/предаването;

2.4. Да оценяват мненията на останалите участници в дискусиите:

 

От един IP адрес потребител има право да гласува за коментар само веднъж. Оценката се извършва с 2 бутона:


- Бутон "гласувай положително" изразява съгласие с мнението

- Бутон "гласувай отрицателно" изразява несъгласие;

 

2.5. Да докладват на модератор неуместни мнения през бутон "докладвай":

Бутон "докладвай" изпраща доклад на модераторите за коментар, който нарушава правилата на коментиране.

При докладване на мнение с бутона "докладвай" потребителите могат да ускорят процеса по модерация. При получаване на такава заявка, модераторите на сайта разглеждат посоченото мнение с приоритет;

2.6. Да възразят писмено чрез и мейл web@ntv.bg за докладване на проблем, ако сметнат, че коментарите им са модерирани неправомерно.

3. Модераторите на сайта имат право да скриват или изтриват мнения, когато те съдържат:

3.1. спам или непоискани търговски съобщения;

3.2. мнения, които не са по темата на материала, който коментират;

3.3. нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа;

3.4. призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие;

3.5. обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, вкл. към други участници във форума;

3.6. порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права;

3.7. лични данни според Закона за защита на личните данни;

3.8. съдържание изцяло на чужд език.

3.9. Информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции. Според чл. 152 от него за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, глобата е от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение глобата е от 3000 до 10000 лв. Ако нарушението е извършено чрез средство за масово осведомяване, глобата е от 5000 до 10 000 лв. и при повторно нарушение – от 8000 до 20 000 лв.

Потребители, които системно публикуват някое от горните типове съдържание, могат да загубят временно или постоянно правото си за публикуване на мнения.

Модераторите си запазват правото да отстраняват вече съществуващи или новосъздадени потребителски профили, за които има съмнения че принадлежат на вече санкционирани потребители.

4. Автоматична забрана за участие в дискусиите:

Автоматичните наказания се налагат при следните условия:

- За 5 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 24 часа;

- За 10 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 3 дни;

- За 20 изтрити от модератор мнения в рамките на 24 часа се налага автоматична забрана за публикуване на коментари за 7 дни.

Модераторите запазват правото си да променят автоматично наложеното наказание на по-строго в зависимост от естеството на нарушаващите правилата коментари.

 

5. Модераторите нямат право:

5.1. Да променят текст в мненията;

5.2. Да скриват, затварят или изтриват теми, мнения или части от мнения, ако те не съдържат никое от изброените в т. 3 типове съдържание;

5.3. Да дават оценка, лично мнение или да изразяват пристрастие към даден потребител или дискутирана тема.

Ако потребител на сайта сметне, че модераторите нарушават негови права или горните правила, може да напише официално възражение. След постъпване на такова възражение, то се разглежда от трима представители на Нова, като един от тях дава официалното становище на тримата. Модераторите запазват правото си да не отговарят на възражения, съдържащи обидни квалификации.


6. Правила за модериране на мнения и теми по сигнал на фирма във форумите на в сайтовете на Нова.

Всяка фирма, която се легитимира официално, има право да поиска изтриване на отделно мнение или тема от форумите/коментарите в сайтовете на Нова, обсъждащи съответната фирма или нейни служители.

Екипът модератори си запазва правото да прецени дали темата или коментарите ще бъдат модерирани, заключени или изтрити.

Одобрените за изтриване теми и конкретни мнения ще бъдат заменени от надпис "Темата/мнението беше изтрито по сигнал на (името на фирмата, подала заявлението)".

За целта е необходимо да бъде изпратено писмо с печат и подпис на адрес:


 

София 1000

бул. „Христофор Колумб”, 41, ет. 5

Нова Броудкастинг Груп ЕООД

УЕБ отдел


или


email от служебен адрес (служебният адрес легитимира, че писмото е от представител на съответната фирма) на адрес:

web@ntv.bg


Писмото трябва да съдържа точния адрес на темите и номерата на мненията, които фирмата желае да бъдат изтрити и заменени с посочения по-горе надпис.