Водещата на „Новини и актуални предавания“ беше отличена от журито на Българската Академия на науките и получи наградата в категория „Електронни медии“

С тържествено честване Българската академия на науките отбеляза 152 години от създаването си. Учени, общественици, политици и журналисти присъстваха на празника в зала „Проф. Марин Дринов“ на Академията. Председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски приветства присъстващите, а академично слово на тема „Ако изпуснеш злато и книга, първо вдигни книгата“ произнесе чл. кор. Иван Илчев. По време на честването бяха връчени наградите на Академията за журналисти – 2020 г.

Водещата на предаването „Денят на живо“ Наделина Анева беше отличена за многостранно отразяване на дейността на учените на БАН в раздел „Електронни медии“. Наградата й връчи лично председателят на Българската академия на науките акад. Юлиян Ревалски.

На празника присъстваха зам. министърът на образованието и науката чл. кор. Константин Хаджииванов, учени и приятели на Академията, а поздравления за празника на Академията поднесе Министърът на образованието и науката Николай Денков. Той поздрави БАН, защото според него "академията и специалистите са на предния фронт в опита да убедят нашето общество да приеме постиженията на науката и по този начин да запази здравето, живота, да възроди икономиката, да запази нашите деца в училище".

Междувременно стана ясно, че тържествата на БАН за отбелязване по случай 100 години от смъртта на Иван Вазов са включени в списъка на ЮНЕСКО.