От 18 март ВМРО – Българско национално движение започва нова серия от протести в страната срещу ценовия шок...

От 18 март ВМРО – Българско национално движение започва нова серия от протести в страната срещу ценовия шок.

В три града на България – Пловдив, Стара Загора и Плевен, недоволни граждани ще се противопоставят срещу електроразпределителните дружества по повод тяхното искане за ново драстично увеличение на цената на тока. На 18-ти март е протестът в Плевен.

Шествието на недоволните започва в 12.00 часа пред сградата на областната администрация и ще достигне сградата на ЧЕЗ. В събота, 19-ти март, е ден за протест в Стара Загора. Сборният пункт ще е в 12.00 часа пред сградата на ЕВН. В Пловдив протестът срещу ЕВН ще е на 20 март, неделя, от 11.30 часа със сборен пункт пред Паметника на Съединението. Шествието ще продължи до сградата на ЕВН в града.

БГНЕС припомня, че на 14-ти март представители на ВМРО - Българско национално движение внесоха 13 искания в Министерския съвет. Документът беше приет на протестът пред МС, който се проведе на 13-ти март срещу ценовия шок.

Списъкът с предложения беше внесен от заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки и от организационния секретар Юлиан Ангелов. Сред представените искания са спиране на увеличенията на цените на тока и водата, както и разваляне на договорите на електроразпределителните дружества и на концесията за "Софийска вода".

В списъка с искания има и редица икономически въпроси, свързани с подкрепа на българския бизнес, разбиване на монопола на здравната каса и намаляване на ДДС върху лекарствата, както и радикална реформа на пенсионната система. Протестиращите настояха и за спешна работа по въпросите на демографското развитие.