ЦРУ е предоставило на групата подробни сателитни снимки от имението на бин Ладен. Които се оказват достатъчни, за да бъде построено негово копие, в което тюлените тренират...

Морските тюлени на Съединените щати - такива командоси щурмуваха имението на Осама бин Ладен и успяха да ликвидират издирвания от години лидер на Ал Кайда.  Екипът, убил Осама бин Ладен, е репетирал стотици сценарии за щурм за имението му.

Точно както една група, тренираща на родна земя в Съединените щати. Но изпратените за главата на бин Ладен са специална част от специалните части. Те са елитната бойна група на военноморските сили.Бившият тюлен Стю Смит твърди, че хората, участвали в рейда, имат зад гърба си поне пет години специални операции.

ЦРУ е предоставило на групата подробни сателитни снимки от имението на бин Ладен. Които се оказват достатъчни, за да бъде построено негово копие, в което тюлените тренират. Анонимен висш военен каза, че те са тренирали, без да знаят коя е целта, която трябва да ликвидират.

Но до неделя - денят на мисията - всички от групата са знаели точното местонахождение на всяка врата и прозорец, дори точната височина на стените.