Наградата за най-добра актриса беше присъдена на Кирстен Дънст, а французинът Жан Дюжарден получи приза за най-бодър актьор...

"Златната палма" - голямата награда на  кинофестивала в Кан - беше присъдена на филма "Дървото на живота" на американския режисьор Терънс Малик. Наградата за най-добра актриса беше присъдена на  Кирстен Дънст, а французинът Жан Дюжарден получи приза за най-бодър актьор.   

Церемонията по връчването на наградите на кинофестивала в кан започна с бурни фаплодисменти за председателя на журито робърт де ниро.

Вместо Терънс Талик "Златната палма" беше връчена на един от продуцентите на филма. Режисьорът е известен със своята стеснителност. Филмът му "Дървото на живота" е епична семейна драма, в която участват холивудските звезди - Брад Пит и Шон Пен.

Кирстън Дънст беше отличена за своето учмастие във филма "Меланхолия" на Ларс Фон Триер. Нейният френски колега Жан Дюжарден беше определен за най-добър актьор за своето участие в "Артистът", римейк на ням чернобял филм от 20-те години.