Цените на едро на захарта, олиото и варивата се задържат на нивото от предходната седмица.

Цените на едро на плодовете продължават да падат, като сезонното поевтиняване на прасковите за седмицата е с около 10%. Това показва анализът на движението на цените на едро на хранителните продукти, плодовете и зеленчуците през изтеклата седмица на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.При останалите плодове седмичното намаление на цените е в диапазона 1-7 %. В края на работната седмица цената на дините на едро достига до 22 стотинки за килограм, което е с 8 % по-малко от миналата седмица, когато средната цена за килограм е била 24 стотинки.Цената на пъпешите варира от 60ст./кг до 57ст./кг. През седмицата са наблюдава поскъпване на оранжерийните домати с около 15% и на оранжерийните краставици с около 5%. Поевтиняване на седмична база е регистрирано при чесъна и тиквичките – около 2%, а цената на зеления пипер в края на седмицата е с 8% по-ниска, спрямо предходната.През третата седмица на август цените на едро на захарта, олиото и варивата се задържат на нивото от предходната седмица.Наблюдава се спад на цената на брашното, като поевтиняването за една седмица е около 3-4 %. През седмицата е регистрирано повишаване на цената на едро на яйцата с една стотинка. Цените на млечните произведения и на повечето месни произведения се задържат на нивото от миналата седмица.В резултата на запазване на тенденциите, наблюдавани от началото на месец август, стойностите на индекса на тържищните цени се задържат трайно на нивото от предходните седмици, като в края на тази седмица индексът стъпва на ниво от 1.888 пункта. /БГНЕС