Халфът на Литекс триумфира и в анкетата за футболист №1 на "А" група

Георги Миланов бе избран за най-добър футболист на България за 2012 година. Полузащитникът на Литекс изпревари в анкетата останалия на второ място Иван Иванов от сръбския Партизан /Белград/ и Станислав Манолев от холандския ПСВ Айндховен. Миланов е номер едно и в списъка за най-добър играч в "А" група.

"За мен е голяма чест да бъда избран за най-добър футболист на годината. Искам да благодаря на треньора си в Литекс Христо Стоичков, който е изключителен човек и доказва това всеки ден по време на тренировките на отбора", сподели Миланов, който се превърна в най-младия победител в класацията. Той получи трофея едва на 20 г., докато досега постижението се държеше от Димитър Бербатов - на 21 г. през 2002 г.

Ето и всички отличени на церемонията:

 

- Футболист на годината 2012: 1. Георги Миланов (Литекс) 2. Иван Иванов (Партизан Белград) 3. Станислав Манолев (ПСВ Айндховен) 4. Николай Михайлов (Твенте) 5. Емил Гъргоров (Лудогорец)

- Футболист на "А" група за 2012-а година: 1. Георги Миланов (Литекс) 2. Емил Гъргоров (Лудогорец) 3. Светослав Дяков (Лудогорец)

 

- Откритие на годината 2012: Антонио Вутов (Левски). - Награда за най-красив гол: Давид Каядо (Берое). - Награда за феърплей: Стефано Кунчев (Славия). - Награда за развитие на футбола в България: Любослав Пенев, национален селекционер. - Специална награда за утвърждаване на авторитета на българския футбол: Стилиян Петров (Астън Вила).