Турнето на групата включва общо 70 дати за концерти в Северна Америка и Европа

 

Световноизвестната ирландска група U2 започна своето турне. То тръгна от Ванкувър, Канада, и ще обиколи различни места в Северна Америка и Европа. Последното толкова голямо турне на групата беше през 2005 година. 

 

По време на концерта във Ванкувър китаристът и вокалист Дейвид Евънс, по-известен като Едж, е паднал от сцената, предаде БТА, като се позова на ТАСС.

 

Инцидентът станал, докато 53-годишният член на рок групата от Дъблин изпълнявал един от хитовете й „I Still Haven't Found What I'm Looking For".

 

Музикантът ходел по съединена със сцената платформа, инсталирана сред хилядите фенове на групата и свирел на китара. Тъй като не гледал къде стъпва, той не забелязал, че е стигнал до ръба на платформата и паднал от нея. 

 

Бодигардове му помогнали да се качи отново на сцената, където той продължил да  акомпанира на певеца Боно при изпълнението на записаната през 1987 г. песен. 

 

По-късно Едж разпространи в социалната мрежа „Инстаграм” снимка, на която се вижда одрасканата му ръка. 

 

„Не забелязах края на пратформата, с мен всичко е наред", е написал китаристът.

 

Обиколката на U2 включва общо 70 дати, на които ще изпълняват тринайсетия си студиен албум. Тъй като турнето на U2 не минава през нашата страна, най-близките градове, до които ще трябва да пътуват българските фенове, са Торино, Амстердам, Стокхолм, Берлин, Кьолн, Барселона, Антверпен, Лондон, Гласгоу и Париж.