Причината - събитията от последната нощ

Заради събитията от последната нощ прокуратурата ще поиска от Народното събрание сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров и на Десислав Чуколов. По случая вече е образувано досъдебно производство за хулиганство. Парламентът обаче няма да се събере поне още две седмици. До 25 октомври, когато са местните избори няма да има заседания. 

 

На брифингът на прокуратурата в Съдебната палата реши да присъства и самият Волен Сидеров. „Не съм удрял нито полицай, нито цивилен, нито във Варна, нито тук”, категоричен беше той.

 

Тази нощ в центъра на София Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче, защото според него там се продавали наркотици. Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина.

 

Според сигнала, подаден до МВР "депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се се държали грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари".

 

Служители от икономическа полиция все пак провериха магазинчето, но не откриха нищо нередно. Разследването на Сидеров и компания приключи след 4.30 ч., а след това за случката напомняше единствено последната останала да дежури патрулка.