Преди дни репортерът на Нова спечели поредна награда заради репортажа си за джебчийките в Игнатиево

 

Преди броени дни репортерът на Нова телевизия Вероника Димитрова получи наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората“ в категорията „телевизия”  заради поредицата от репортажа, с който разкри как действат джебчийките от Игнатиево.  

 

„Това се знаеше от много години, но никой не се беше осмелил да го покаже по начина, по който го показах аз. Най-трудното беше да намеря джебчийка и да преценя каква версия да представя пред нея, за да измъкна цялата информация. Стана много трудно. Представих се за служители на мола, в който те могат да крадат спокойно и обясних, че отговарям за камерите. Лакомията за пари им изигра лоша шега”, заяви Вероника в студиото на „Комбина”.

 

Заради репортажа се стигна и до брутални заплахи към нея. Гневните думи дойдоха от председателя на политическата партия „Солидарност” и лидер на националното мешере Христо Младенов. Ден след излъчването на репортаж, в който Вероника разкри, че кандидат за общински съветник от листата на „Солидарност” е съпруг на една от джебчийките в Игнатиево, той се обърна към нея с думите: „За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре.

 

Има образувано дело, дали сме показания всички колеги от редакцията, които чуха заплахите, защото тогава включих телефона на високоговорител и чакаме да видим какво ще стане с делото”, обясни в „Комбина” Вероника.

 

Изплаших се след заплахите, защото знаех, че този човек не е случаен, има власт и ако реши да направи нещо, може да прати някого”, призна тя.