Здравната реформа върви, коментира премиерът

 

"Вотът на недоверие на БСП няма да мине, защото в здравеопазването се направиха много неща", коментира премиерът Бойко Борисов. 

 

Преди дни Корнелия Нинова обяви, че „БСП Лява България” "ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година, а една от темите ще е здравеопазването. 

 

"Дефицитът на НЗОК миналата година беше 400 млн. лева, а тази година ще е под 10 млн. лв. Това са 390 млн. лв., които по някакъв начин са харчени през предишните години. Не искам да казвам как", коментира Борисов и добави: "Убеден съм,  че вотът няма да мине, защото в здравеопазването се направиха доста неща и още се правят, здравната реформа върви".

 

Премиерът коментира и решението на ДСБ да мине в опозиция.  „В тази партия са събрани едни от най-интелигентните хора, но са  по-емоционални", заяви Борисов. Той призова за повече разум и за обединение около това, което е направено. На въпрос как възприема ДСБ, той отговори: „Как да ги възприемам, като довчера с Радан бяхме първи приятели, аз не тая нищо лошо към него“, каза той. 

 

Запитан кога ще стане ясно кой ще е следващия правосъден министър, Борисов заяви: "Ще изчакам във вторник, когато Реформаторите трябва да заявят своята позиция и веднага след това ще  подготвим кандидатури за министри". 

 

"Смисълът на съществуването на една политическа партия е да реализира своите идеи във властта. За мен е важно и ДСБ и Реформаторският блок да реализират идеите си във властта. Не мога да приема връщането на ДСБ в капсулация, независимо от трудностите по пътя", коментира от своя страна здравният министър Петър Москов. 

 

Министър-председателят присъства на откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в  УМБАЛСМ „Пирогов“. 

 

Какво обясни Петър Москов за мотивите си да остане на поста здравен министър си припомнете във видеото: