Той се съмнява, че извършителите на нападението срещу него ще бъдат открити

 

Полиция и прокуратура в Бургас и Поморие работят в синхрон по откриване и задържане на извършителите на жестокия побой срещу кандидата за общински съветник от Поморие Стоян Тончев. 

 

Позициите на двете държавни институции са в отговор на съмнението, изразено от Тончев тази сутрин в „Здравей, България”, че МВР няма да открие извършителите на нападението срещу него. Миналия четвъртък той беше зверски пребит на улицата от неизвестни, докато се прибирал към дома си. 

 

„Разследването, да се изразя жаргонно, е забатачено и доникъде и според мен няма да се открият извършителите, още повече от факта, че аз съм осведомен какви въпроси се задават на мои близки и познати, на хората, които се разпитват. Търси се някакъв любовен триъгълник. Личният ми живот няма абсолютно нищо общо с това, което се случва с мен. Това се случи заради сайта и заради публикациите ми. Няколко пъти казах да търсят мотивите там”, заяви Тончев.

 

От МВР са категорични, че се работи усилено по откриване извършителите на побоя. В събота бяха задържани двама мъже, за да се установи връзката им с инцидента. След разпити са освободени.

 

Полицията отказва да разкрие подробности. От прокуратурата уверяват, че се работи интензивно. Назначени са седем експертизи - съдебно-медицински, ДНК, резултатите от които ще помогнат за изясняване на случая. Двама разследващи полицаи работят по случая. Въпреки това към момента все още няма привлечени лица под наказателна отговорност.

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда до шест години затвор.

 

Репортер: Цеца Алексова