Решават след седмица дали Евстатиев ще остане в ареста

 

Нови медицински експертизи ще решат дали бившият кмет на Стрелча, обвинен в изнасилване и блудство, ще бъде освободен под домашен арест. Съдът взе решението след заседание в болничната стая на Иван Евстатиев.

 

Гледането на мярката бе отложено за 12 февруари

 

Мярката ще бъде гледана в съда в Панагюрище.

 

Заместник-директорът на болницата в Пазарджик Дора Шопова съобщи, че  здравословното състояние на Евстатиев се подобрява и снощи той се е хранил, но лечението му трябва да продължи. 

 

Според лекарите в пазарджишката болница, където Евстатиев се лекува, състоянието му се подобрява. Затова и прокуратурата поиска още една експертиза. От нея ще зависи решението къде Евстатиев да дочака старта на делото. 

 

 

Сега на ход са лекарите. Новата експертиза трябва да е готова до седмица. А хората от Стрелча и сега не вярват, че бившият им кмет е болен. Бабата и лелята на са уверени, че резултатите са купени.

 

Неговата адвокатка заяви, че здравословното състояние на клиента й е много зле и той трябва да излезе от ареста. Тя бе освиркана от над 100 жители на Стрелча, които се събраха пред неврологичното отделение в Пазарджик, за да чуят решението на съда. Те поискаха Евстатиев да остане в ареста до края на процеса. След като чуха решението, че мярката се отлага, протестът ескалира. Стрелчани смятат, че заключенията в експертизата са лъжа и че Иван Евстатиев никога не е имал психически отклонения или други здравословни проблеми.

 

Евстатиев е настанен в самостоятелна стая с двама души съдебна охрана. Той отказва да говори както с близките си, така и с медицинския персонал. 

 

Тази вечер в 17:30 часа в Стрелча ще се проведе протест.