Искам да видя стабилност, искам да видя реформи, подчерта държавният глава

 

"Два пъти съставих служебно правителство, ще го направя и трети път, ако се наложи, но не искам да се стига дотам", коментира президентът Росен Плевнелиев. 

 

Президентът обясни, че не счита, че дебатът за това как българите, където и да са те по света, да могат да гласуват честно, масово, в интерес на демокрацията и легитимността на властта в държавата, трябва да доведе до падане на правителство в тази държава. "Не смятам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителство", подчерта държавният глава. 

 

"Ако се наложи да защитя стабилността в държавата, да упражня своето конституционно право, готов съм да го направя“, призна Плевнелиев.

 

„Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава още веднъж заявявам - не ми се прави служебно правителство и искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане, и едни честни президентски избори  с качествени кандидати“, допълни държавният глава.

 

Ще има ли предсрочни избори според вас? Гласувайте в анкетата ни ТУК.

 

Видео: БГНЕС