Операцията е извършена на територията на Суботица, Инджия, Бачко Градище и Куршумлия

Сръбската и унгарската полиция разкриха мрежа за нелегален трансграничен трафик на мигранти и арестуваха осем души от организирана престъпна група, съобщи сръбското вътрешно ведомство, цитирано от РИА "Новости" и БГНЕС.

Осъдиха 10 мигранти за нелегално преминаване на унгарската граница Италианските власти арестуваха двама българи за трафик на хора Хърватия строи метална ограда по сръбската граница 66 нелегални мигранти са задържани край Царево

Задържаните са заподозрени в организиране и реализация на канал за контрабанда на хора. Полицейската операция е извършена на територията на Суботица, Инджия, Бачко Градище и Куршумлия. На арестуваните са повдигнати обвинения за нелегално прехвърляне на десетки мигранти от Сърбия в Унгария, а след това – в Австрия. 

„Мигрантите са намерени в Суботица и Палич, оттам е организирано нелегално преминаване на границата в района на Баймок. Там ги поемала група сърби, които прехвърляли мигрантите с автомобили в Австрия”, се казва в съобщението на министерството.

Посочва се, че по данни на следствието, организираната престъпна група е изкарвала от всеки нелегален мигрант „от 1100 до 1200 евро”. Нелегалната мрежа е действала до февруари до юни.