Русия, Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението

Не закъсняха реакциите на световните лидери за атаката в Ница. Русия, Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението и обявиха, че единственият начин за противодействие на терора е обединението на усилията.

„Престъплението в Ница доведе до смъртта и раняването на невинни граждани, включително руснаци. То беше извършено с голяма бруталност и изключителен цинизъм. Искам отново да подчертая, че тероризмът може да бъде разгромен само с обединените ни усилия”, каза Владимир Путин, президент на Русия.

"Шокирана, натъжена и ужасена съм от атаката в Ница. Това са невинни жертви, които са празнували националния празник с роднини и приятели. Всичко сочи към терористично нападение. Трябва да удвоим усилията си за отстраняването на тези брутални убийци", заяви Тереза Мей, министър-председател на Великобритания.

"Хората по света гледат към нас. И чакат да намерим бърз и ясен начин да ги накараме да усетят, че се прави всичко възможно срещу терористичната напаст”, подчерта Джон Кери, държавен секретар на САЩ.

Полицията разпитва бившата жена на нападателя от Ница Путин: Нападението е извършено с голяма бруталност и изключителен цинизъм Оланд: Около 50 души в Ница са между живота и смъртта