На любителски запис се чувало как единият нападател крещял обиди по адрес на мигрантите в Германия

Мъжете, открили безразборна  в Мюнхен, може би са германци, противници на политиката на властите спрямо мигрантите, съобщава вестник „Билд”, цитиран от БГНЕС.

Един от стрелците в Мюнхен крещял: Аллах е велик! Германската железница предлага вагони за пренощуване на туристите в Мюнхен Екипът на Меркел не изключва терористични връзки при нападението Полицията в Мюнхен: Един от стрелците вероятно е мъртъв Българи в Мюнхен разказват за масовата стрелба и хаоса (ВИДЕО) МАСОВА СТРЕЛБА И ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В МЮНХЕН: Има жертви и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

На едно от видеата, запечатали стрелбата, се вижда въоръжен човек, който вика: „Аз съм немец“. Преди това изданието RP съобщи, че очевидци чули как мъж с оръжие в ръка крещял обиди по адрес на бежанците в Германия. Случката се разиграла недалеч от търговския център, където първоначално бе открит огън.

Чрез социалните мрежи полицията в Мюнхен призова хората да не качват снимки и видеоматериали от местопрестъплението, а да ги изпращат в онлайн портал.

Моля, въздържайте се от спекулации и обсъждания! Това много ще облекчи нашата работа! Благодарим ви за подкрепата“, се казва още в обръщението на полицията към гражданите.