Фотосите ще бъдат показани днес във Варна

4-годишно момченце от Варна направи фурор в интернет с атрактивна видеопокана за изложба във Варна. Има над 100 000 гледания и много споделяния в интернет. В клипа участват с двегодишната му сестричка, която е със Синдром на Даун.

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун представя изложба „47 усмивки” „На кафе” за проблемите на едно дете със синдром на Даун

Изложбата, на която двамата ни канят, се казва „47 усмивки“, а откриването ѝ е тази вечер във Варна. Проектът е един от участниците в ПРОМЯНАТА – най-голямата инициатива за социални предприемачи на Нова Броудкастинг Груп и фондация „Промяната“.

Освен децата, в изложбата намират място и слънчевите усмивки на по-възрастни хора, родени със Синдром на Даун. А чрез фотосите инциаторите втора година поставят въпроси – за нуждата от повече подкрепа или за нищожните 119 лева, които получават родените със синдрома след пълнолетие.

За родителите на усмихнатите хора всеки ден е страх и битка – още от родилния дом, където обикновено ги съветват да изоставят децата си.

Репортер: Искра Урумова