Правилата на пътя важат за всички, подчерта комисар Бойко Рановски

„През летните месеци – юни, юли и август - има най-много произшествия с мотористи, но това е обяснимо заради хубавото време”, обясни в студиото на „Здравей, България” комисар Бойко Рановски, началник отдел “Пътна полиция”. 

Мотористи пак на протест заради избягал турски шофьор Европейска заповед за арест на турския гражданин, убил двама мотористи Турският посланик: Рокери опитаха да нахлуят в посолството

„Имаме контакти на централно и на местно ниво с организираните групи мотористи, те са от хората, които дават пример и спазват правилата. По-голям е проблемът с индивидуални участници в движението. Много често те нямат съответната категория за съответния клас мотоциклет. В малките населени места се карат мотоциклети без регистрация и без необходимото техническо състояние”, коментира още той. 

„На пътищата има правила, които важат за всички и всички са длъжни да ги спазват. Колкото повече хора спазват правилата, толкова по-малко произшествия и пострадали ще има”, подчерта комисар Рановски. 

„При мотористите над 50% са смъртните случаи при удар. Плащаме цената на всяка грешка с живота си”, заяви Сергей Ценков, който участва в протестите на мотористите в столицата в последните няколко седмици.