Той се срещна с премиерите на Унгария и на Сърбия

Единна позиция за нова европейска политика за мигрантите. Това обсъждаха на работна вечеря премиерите на България, Унгария и Сърбия в Бургас. 

Бойко Борисов, Виктор Орбан и Александър Вучич са на мнение, че държавите в Европа трябва заедно да намерят изход от бежанския проблем, за да се намери изход, който да отговаря на очакванията на европейците. 

Утре унгарският премиер ще разгледа оградата, която е издигната по границата ни с Турция. Унгария вече строи втора ограда по своите граници.

"Страната ни ще приеме подкрепа за опазване на границата", заяви Борисов. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Туск: ЕС да помогне на България

По време на срещата българският премиер подчерта, че без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери общо и устойчиво решение на проблема. Той акцентира необходимостта от това ЕС да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток.

Борисов запозна двамата премиери с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите.

"Трябва да търсим единна позиция за една нова миграционна политика с дългосрочна перспектива, както и адекватни мерки за собствената ни защита. Ние издигаме защитни съоръжения, за да имаме въобще някакъв шанс да опазваме европейската граница, за която сме отговорни ”, посочи Борисов.

Снимки: Министерски съвет