Премиерът припомни, че ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент в неделя

Желая успех на опозицията с вота на недоверие, който смятат да внесат”. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Луковит в четвъртък. Там той откри саниран жилищен блок.

ОСПОРВАНА БИТКА ЗА ООН: Ще има ли „червен картон” за някой от кандидатите? Кристалина Георгиева обясни защо трябва да оглави ООН (ВИДЕО)

От БСП се заканиха да искат „главата” на правителството заради смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

Кабинетът на Орешарски, например, не пита най-голямата партия – ГЕРБ, чии кандидатури да издига навремето”, коментира още министър-председателят.

Той допълни, че Бокова е в правото си да остане в надпреварата за поста в ООН. В сряда тя обяви, че не вижда причина да се оттегля.

Борисов припомни, че президентската номинация на управляващата партия ще бъде обявена в неделя на пресконференция в НДК.

"С програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, провеждаме най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите", каза Борисов по повод откриването на санирания жилищен блок в Луковит.

Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата за саниране.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПРЕМИЕРА В ЛУКОВИТ ВИЖТЕ ТУК

Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин”, обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата.

Борисов изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни по проекта за АЕЦ "Белене".

Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала „Хемус”. Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП през 2006 г. са приели за "Белене" без да подпишат договор”, посочи Борисов.