Петимата крадци задигнали и годежния й пръстен

Френската полиция продължава да издирва въоръжените нападатели, които откраднаха бижута от парижкия дом на Ким Кардашиян. 

Съпругата на рапъра Кание Уест беше разпитана от полицията във френската столица и веднага след това отлетя за САЩ. 

В Ню Йорк кортеж от десетина лимузини доведе Кардашиян до дома й при изключително сериозни мерки за сигурност.

За спокойствието на риалити звездата се грижеха двайсетина телохранители, засилено беше и полицейското присъствие.

Междувременно стана ясно, че петимата маскирани крадци са успели да отмъкнат бижута на обща стойност 10 милиона долара.

Смята се, че сред тях е бил и годежният пръстен на звездата, който e с 20-каратов диамант. 

След кражбата кметството на Париж беше подложено на много сериозни критики.

“Случаят с Кардашиян е антиреклама за Париж”, заяви депутатът на Републиканците Натали Косюско- Моризе и определи действията на местната управа като неадекватни.

“Разбира се, че мислим за Ким. Това, което й се случи е брутално и травматизиращо, но мислим и за отпечатъка, който инцидентът ще остави върху Париж. Тази информация ще се върти по медиите в цял свят. Може да правим колкото си искаме скъпи реклами за да привлечем туристи, но всички те ще бъдат брутално анулирани след аферата Кардашиян", коментира тя. 

Думите на Косюско-Моризе бяха подкрепени и от други фигури от местния политически елит.  В отговор на нападките, кметицата на Париж Ан Идалго изпрати писмо до медиите определяйки инцидента като рядък. По думите й,  посетителите и жители на френската столица могат да се чувстват в пълна безопасност.

От местната организация на хотелиерите и ресторантьори са сигурни, че ицидентът ще остави лош отпечатък върху имиджа на Франция и вече треперят за загубите, които бизнесът им неминуемо ще понесе.

По темата работиха: Любомир Бояджиев и Петя Желева