Друга клиника искала 30 000 лв. дарение, за да лекува мъж в кома

Болница въведе такса разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се плащат 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция

Пловдивски лекари на протест заради неполучени заплати

„Медицински одит” проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора, цитирана от в. "Монитор".

Тя разказа, че въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ДА ВИ ИСКАТ ПОДОБНИ НЕОБИЧАЙНИ ТАКСИ В БОЛНИЦА И ЗА КАКВИ УСЛУГИ Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО? ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ОТГОВОРИ ВЪВ FACEBOOK НА НОВИНИТЕ НА NOVA

„Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус“, коментира този „иновативен” начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Многопрофилна болница в София е поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Това е друг случай, на който са се натъкнали медицинските одитори по време на своята работа. Въпросното лечебно заведение, което също е частно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние. Освен това се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд. Независимо от това болницата се е опитала да прибере парите от неговите роднини.