Съпрузите трябва да са финансово независими един от друг

Група учени от Швеция, Великобритания и САЩ изработиха формула за успешен брак, съобщават АФП и БГНЕС. Според тях трябва да се отчита разликата във възрастта на двамата съпрузи.

Колко от дамите са доволни от предложението за брак? Две възрастни двойки отпразнуваха общо 137 години брак

Разликата във възрастта осигурява равновесие в брака, като това не важи за случаите когато единият от съпрузите е много по-млад от другия. Експертите считат за идеална схемата съпругът да не е по-млад от жената и да решава основните проблеми на семейството.

Двамата трябва да са финансово независими един от друг. Това дава възможност на всеки от тях да се чувства свободно и да има равни права.

Хората, които са израснали в щастливи семейства, по-често имат по-добра връзка. До такива изводи са стигнали учените от Медицинския институт на Харвардския университет и Университета в Пенсилвания. Техните изводи се базират на наблюдения върху доброволци, които в продължение на години е трябвало периодично да отговарят на въпросници. 

Изследователите са установили и друго: Мъжете, които са имали щастливо детство, управляват по-добре своите негативни емоции в зряла възраст. Това им помага да имат по-хармонична връзка.