И двамата започват политическата си кариера след като преуспяват в бизнеса – единият като медиен, а другият като имотен магнат

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони твърди, че приликите между него и новоизбраният президент на САЩ са „очевидни”, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Мъж се самозапали пред дома на Берлускони Силвио Берлускони се връща към активна политическа дейност

„Има очевидни прилики между нас с Тръмп, макар и историята ми на предприемач да е по-различна от неговата”, казва Берлускони в интервю за италианския ежедневник „Кориере дела сера”. Причина за въпроса на журналиста беше създаденото от италианците и бързо разпространяващо се в социалните мрежи определение – „Тръмпускони”.

Пред медията италианският политик не навлиза в повече детайли какви точно са сходствата му с президента, но от BBC припомнят, че и двамата започват политическата си кариера след като преуспяват в бизнеса – Берлускони като медиен, а Тръмп като имотен магнат.

Освен това и двамата са били обект на съдебно преследване, но за разлика от Берлускони, настоящият президент на САЩ има чисто съдебно минало.

На 70-годишна възраст, човекът, който победи Хилари Клинтън в президентската надпревара тази седмица, е един от най-известните и колоритни милиардери в Америка, със състояние от 3.7 млрд. долара, според бизнес списанието „Форбс”.

Берлускони, който е на 80 и изкара четири мандата като премиер преди повдигнатите срещу него обвинения през 2013 г. и 2015 г., пък притежава 5,9 млрд. долара