Връчен ѝ беше лично от френския президент Франсоа Оланд

Моника Белучи преби свой колега Моника Белучи се съблече за италианско списание

Италианската актриса Моника Белучи получи ордена на Почетния легион от президента на Франция Франсоа Оланд на тържествена церемония в Елисейския дворец, предаде БТА.

„Аз съм поласкана и трогната от честта да получа това отличие", заяви Белучи при награждаването ѝ. Актрисата изрази своята благодарност на президента Франсоа Оланд и на Франция.

МОНИКА БЕЛУЧИ – ЕДНА НЕУВЯХВАЩА КРАСОТА (ГАЛЕРИЯ)

Орденът на Почетния легион има няколко степени и е учреден през 1802 година от Наполеон Бонапарт, който тогава бил Първи консул на Френската република. Това отличие и досега остава за Франция знак за държавно признание на особени заслуги.

В творческата биография на Белучи фигурират няколко десетки роли в киното. Тя активно се снима не само в италиански фирми, но и в европейски, често френски продукции. Едно от най-ярките превъплъщения на актрисата бе ролята ѝ в лентата "Малена" на италианския режисьор Джузепе Торнаторе.

Моника Белучи е канена и в Холивуд, като тя участва в ролята на Мария Магдалена в „Страстите Христови" на Мел Гибсън и в две части на „Матрицата". Миналата година излезе филмът „Спектър", в който актрисата изигра ролята на приятелката на легендарния Джеймс Бонд.