Все повече млади хора страдат от хранителни разстройства

"Запомнете това! Ако детето ви отказва да се храни, крие тялото си и се самонаранява, то е болно от анорексия или булимия!" Думите са на 20-годишно момиче, което от 3 години се бори да оцелее. 

Болниците отказват да приемат психично болен младеж, който не се храни Миролюба Бенатова представя: Пламена срещу анорексията

В началото всичко започнало като на игра. За да се хареса на момче, отслабнала до 38 килограма. Последвала пълна изолация, срам и мисли за самоубийство. Има ли връщане назад? 

Боряна живее затворена от 10 месеца. По собствено желание. Има право на едно телефонно обаждане на седмица. И две посещения на месец. Крием лицето и истинското й име, защото някои от близките й дори не подозират къде се намира.

След много сътресения и анорексия, преминала в булимия, тя осъзнава, че трябва да се лекува. Сега вече е на 20 години. Тежи 48 килограма и се харесва. Простила е на най-големия си враг - храната. След два месеца ще се върне у дома. И ще учи психология, за да души грозната болест със собствените си ръце.