Вече текат последните часове, в които могат да се регистрират кандидат- депутатските листи

Трескава подготовка за изборите в партийните централи. Вече текат последните часове, в които могат да се регистрират кандидат- депутатските листи. Крайният срок изтича във вторник в 17 часа. Кой се записа до момента?

Витков: "Глас народен" стана глас в пустиня и затова се коалирахме ЖЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: Кой къде води в партийните листи? ОКОНЧАТЕЛНО: 13 партии, 9 коалиции и 21 независими кандидати на изборите Разцепление и вътрешни битки при реденето на листите в БСП

Така или иначе прави впечатление, че дотук повечето партии изобщо не са направили традиционното иначе тържествено представяне на водачите си. Изключение правят БСП и Обединените патриоти.

Нека припомним, че за разлика от президентските избори, на парламентарни всяка листа се регистрира в съответния регион.

Един известен генерал влезе за малко в червените листи – ген. Шивиков. И бързо излезе - поради повдигнатите към него обвинения беше оттеглен от листата.

Дали е общо ген. Димитър Шивиков не пожела да коментира. Той трябваше да бъде кандидат за депутат от Пловдив област.

И докато едни излизаха от листите заради стари обвинения, други със стари обвинения - влязоха. Такъв е бившият кадър на ГЕРБ Димитър Аврамов, който сега ще води листата на ДПС в Монтана. При това със скандал след арест и повдигане на обвинение за търговия с влияние. Тогава Аврамов подаде оставка и като депутат. Делото му все още не е приключило. За депутат от ДПС го поканило ръководството на партията.

На преценката на хората разчитат в ГЕРБ.

А защо партията прецени, че ключовите Цецка Цачева и Румяна Бъчварова не заслужават челни места в листата?

„Управлението изтощава”, обясни Владислав Горанов, кандидат на ГЕРБ в София.

Въпросът обаче бил по-скоро към Бойко Борисов. А Бойко Борисов даде да се разбере, че той не му е на дневен ред.

„Това не ваша работа, това е работа на партията. В четвъртък ще говорим на тази тема”, заяви Бойко Борисов.

Прекият му опонент в София обаче се готви отсега.

В лидерския сблъсък в 25 район се включва и лидерът на „Нова Република” Радан Кънев. Цвят в изборната кампания ще добави Луиза Григорова, която ще е кандидат на „Да, България”. Дъщерята на покойния президент Желю Желев - Станка, е издигната от „Реформаторския блок”.