Американският президент твърди, че някои медии разпространяват и неверни данни

Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към ФБР за това, че не може да спре изтичането на държавна информация към медиите, съобщава БГНЕС.

Белият дом отложи новия антиимигрантски указ

ФБР е напълно неспособно да установи кои са хората, допуснали изтичане на информация, свързана с националната сигурност, които действат в нашето правителство от дълго време. Те не могат дори да намерят информаторите в самото ФБР. Секретната информация, която се дава на медиите, може да има разрушителен ефект за САЩ“, написа Тръмп в профила си в Twitter.

В петък телевизия CNN съобщи, че директорът на ФБР Джеймс Коми е отказал искането на Белия дом да бъдат събрани ръководителите на американските медии и да се опровергаят твърденията за контакти между предизборния щаб на Тръмп и Русия.

CNN и вестник „New York Times“ бяха първите медии, които съобщиха за подобни разговори по-рано този месец. Според източници на телевизията ден след излизането на публикациите, ръководителят на администрацията на Белия дом Рейнс Прибъс и заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб са обсъдили въпроса. Прибъс поискал Маккейб да организира брифинг и да опровергае съобщенията за подобни контакти.

През последните седмици Тръмп и администрацията му все по-активно атакуват американски медии, обвинявайки ги в разпространение на невярна информация. Преди дни отново в Twitter президентът нарече „New York Times", CNN, CBS и ABC "врагове на американския народ".