Британският поп певец беше открит мъртъв в дома си на Коледа

Британският поп певец Джордж Майкъл, който беше открит мъртъв в дома си на Коледа, е починал от естествена смърт, обявиха следователи.

СНИМКИ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ВИЖТЕ ТУК

Графити артист почете паметта на Джордж Майкъл (СНИМКА) Аутопсията на Джордж Майкъл не можа да определи причината за смъртта му Три готови албума имал Джордж Майкъл, преди да издъхне Приятелят на Джордж Майкъл: Никога няма да спреш да ми липсваш  Отиде си легендата на поп музиката Джордж Майкъл

„Тъй като са потвърдени естествените причини за смъртта, разследването се прекратява и няма нужда от дознание или каквито и да е било по-нататъшни разпити“, заяви Дарън Салтър, следовател от Оксфордшир, цитиран от АФП и БГНЕС. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.

Легендарният поп певец почина на 53-годишна възраст в дома си в Оксфордшир в Югоизточна Англия. Линейка е пристигнала в къщата му на Коледа в 13.42 ч. местно време. Още тогава униформените бяха категорични, че  няма никакви съмнителни обстоятелства около смъртта на певеца, а като причина за смъртта му беше посочена сърдечна недостатъчност.

Джордж Майкъл е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон под името Йоргос Кириакос Панайоту. Англичанинът от гръцки произход ще остане в историята като един от най-големите в музикалния шоубизнес. От началото на кариерата си той е продал над 100 милиона албума по цял свят.

Певецът дебютира в началото на 80-те години на миналия век, като сформира дуета "Wham!", заедно с най-добрия си приятел Андрю Риджли. Двамата записват поредица от мегахитове като "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Last Christmas", "Wham Rap!" и много други. Дуетът се разпада през 1986 г. и Джордж започва соло кариера.

Сред другите му известни песни са "Careless Whisper", "Faith", "I Want Your Sex", "Freedom '90" и дуетът с Елтън Джон "Don't Let The Sun Go Down On Me".

Джордж Майкъл бе обявен за най-често пусканият изпълнител по британските радиостанции в двете десетилетия между 1984г. и 2004г. През 2008г. списание “Билборд” го постави под №40 в класацията си на Стоте най-популярни изпълнители на всички времена. Дебютният му солов албум Faith (1987) бе продаден в 20 милиона броя.

На 28 май 2007 г. гостува за първи път в България, като изнася концерт на стадион Локомотив в подкрепа на българските медици в Либия. 

Джордж Майкъл отдавна беше предоставил името си и музиката си в подкрепа на превенцията и борбата със СПИН и правата на хомосексуалистите. Самият той признаваше, че да крие сексуалната си ориентация го е карало да се чувства като измамник.